Centrul de presă

Participarea secretarului general adjunct al MAE la ceremonia de plantare a 100 de stejari pentru celebrarea Centenarului

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
19.04.2018

Secretarul general adjunct al Ministerului Afacerilor Externe, Bogdan Moisii, a participat astăzi, 19 aprilie 2018, la ceremonia de plantare a 100 de stejari în Parcul Tineretului. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Lituaniei la București, cu sprijinul autorităților române. La eveniment au participat președintele Parlamentului lituanian, Viktoras Pranckietis, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, alături de oficiali din Ministerul Apelor și Pădurilor și membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București.

Ceremonia a marcat 100 de ani de la Restaurarea Independenței de Stat a Republicii Lituania și Centenarul Marii Uniri a României. Cu acest prilej, oficialii români și lituanieni au arătat că acțiunea de plantare a celor 100 de copaci este încărcată de simbolismul dăinuirii în timp, atât a națiunilor română și lituaniană în mod individual, cât și a prieteniei care leagă cele două state.