Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Republicii Populare Chineze, Xu Feihong, în vizită de rămas bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
18.05.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 18 mai 2018, pe ambasadorul Republicii Populare Chineze, Xu Feihong, în vizită de rămas bun.

Cei doi oficiali au apreciat evoluțiile pozitive înregistrate în relațiile româno-chineze, marcate în ultimii ani de un dialog politic intens la nivel guvernamental şi parlamentar, expresie a deschiderii ambelor părți pentru avansarea și diversificarea colaborării în toate domeniile de interes comun. A avut loc un schimb de opinii cu privire la principalele proiecte bilaterale și modalitățile de avansare ale acestora. În context, șeful diplomației române a evidențiat atenția specială acordată de guvernul de la București, consolidării legăturilor economice și comerciale dintre cele două țări în cadrul unor domenii-cheie, precum energia, sectorul financiar-bancar, infrastructura de transport, tehnologia informației şi turismul.

Evocând relațiile tradiționale de prietenie dintre România și Republica Populară Chineză, bazate pe încredere şi sprijin reciproc, ministrul Meleșcanu și-a exprimat convingerea că eforturile de valorificare a potențialului semnificativ al relațiilor bilaterale vor continua în ritm susținut, stimulate inclusiv de oportunitățile diverse de colaborare româno-chineză oferite de formatul de cooperare China – Europa Centrală şi de Est (16+1) și de Inițiativa One Belt, One Road.

Demnitarul român a adresat mulțumiri ambasadorului Xu Feihong pentru implicarea sa activă în dezvoltarea colaborării româno-chineze și i-a urat succes în activitatea viitoare. La rândul său, ambasadorul chinez a exprimat aprecieri pentru colaborarea eficientă cu Ministerul Afacerilor Externe, care a avut rol important în promovarea obiectivelor mandatului său.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice