Centrul de presă

Întrevederea ministrului Teodor Meleșcanu cu ambasadorul agreat al Republicii Slovace la București, Karol Mistrik, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
21.05.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 21 mai 2018, pe ambasadorul agreat al Republicii Slovace la București, Karol Mistrik, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru a evoca dialogul politic deosebit dintre cele două țări și relațiile bilaterale caracterizate de consecvenţă şi continuitate, atât la nivel înalt, cât şi de lucru. A fost evidențiată dorința comună de consolidare a bunelor relații tradiționale dintre România și Slovacia.

Cele două părți au remarcat convergența de opinii asupra principalelor dosare de pe agenda europeană și internațională, subliniind interesul ambelor state de a consolida cooperarea româno-slovacă atât în cadrul UE, cât și în relația transatlantică.

A fost evocată simbolistica deosebită a anului 2018, marcată de celebrarea a 25 de ani de relații diplomatice, precum și sărbătorirea Centenarului de către cele două țări, menționându-se dorința comună de organizare de evenimente care să marcheze aceste momente importante.

Ministrul Teodor Meleșcanu i-a urat ambasadorului agreat al Republicii Slovace bun venit în România și succes în noua sa misiune diplomatică, asigurându-l de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe în promovarea agendei bilaterale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice