Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri bilaterale și strategice, George Ciamba, cu ambasadorul Republicii Slovace la București, Karol Mistrik

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
03.07.2018

Secretarul de stat pentru afaceri  bilaterale și strategice, George Ciamba, l-a primit astăzi, 3 iulie 2018, pe ambasadorul Republicii Slovace la București, Karol Mistrik.

În cadrul întrevederii, secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice a urat succes ambasadorului Karol Mistrik în îndeplinirea mandatului său la Bucureşti. Cele două părți au avut un schimb de opinii privind subiecte de interes comun de pe agenda bilaterală, europeană și internațională. A fost evocat dialogul politic intens dintre cele două țări și relațiile bilaterale caracterizate de consecvenţă şi continuitate, atât la nivel înalt, cât şi de lucru. A fost evidențiată dorința comună de consolidare a bunelor relații tradiționale dintre România și Slovacia.

Cele două părți au remarcat convergența de opinii asupra principalelor dosare de actualitate aflate pe agenda europeană și internațională, subliniind interesul ambelor state de a consolida cooperarea româno-slovacă atât în cadrul UE, cât și al relației transatlantice.

A fost evocată simbolistica deosebită a anului 2018, marcată de celebrarea a 25 de ani de relații diplomatice, 50 de ani de la Primăvara de la Praga, precum și sărbătorirea Centenarului de către cele două țări, menționându-se dorința comună de organizare de evenimente care să marcheze aceste momente importante.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice