Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, cu ambasadorul agreat al Regatului Bahrain în România, Abdulla Abdullatif Al Sheikh Abdulla, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
17.07.2018

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, l-a primit astăzi, 17 iulie 2018, pe ambasadorul agreat al Regatului Bahrain în România, cu reședința la Berlin, Abdulla Abdullatif Al Sheikh Abdulla, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Întrevederea a reprezentat un bun prilej pentru evaluarea stadiului actual al relațiilor bilaterale, precum și pentru analizarea perspectivelor de dezvoltare a cooperării dintre România și Regatul Bahrain, atât în plan politico-diplomatic, cât și al cooperării economice și sectoriale,inclusiv din perspectiva Președinției române la Consiliul UE.

De asemenea, secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale a transmis dorința de a intensifica dialogul politic, economic și sectorial româno-bahreinez, prin creșterea numărului de contacte la nivel guvernamental și instituțional, precum și al celor două medii de afaceri.

Cei doi interlocutori au exprimat interesul comun pentru stabilirea unui mecanism de consultări bilaterale, în vederea identificării domeniilor prioritare de cooperare, precum și pentru consolidarea cadrului juridic bilateral, în special în domeniul economic. În acest sens, cei doi oficiali s-au referit la posibilitatea dezvoltării schimburilor bilaterale în domenii precum petrol și gaze, industrie, energie și IT&C.

Demnitarul român a adresat felicitări ambasadorului agreat al Regatului Bahrain la Bucureşti şi i-a urat succes în îndeplinirea obiectivelor pe durata mandatului său, asigurându-l de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru dezvoltarea cooperării bilaterale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice