Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri globale bilaterale, Monica Gheorghiță, a ambasadorului agreat al Mongoliei în România, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
17.07.2018

Secretarul de stat pentru afaceri globale bilaterale, Monica Gheorghiță, l-a primit marți, 17 iulie 2018, pe ambasadorul agreat al Mongoliei în România,cu reședința la Sofia, Dashjamts Batsaikhan, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.

Cele două părți și-au exprimat interesul pentru consolidarea cooperării bilaterale, cu precădere în plan politic și economic, obiectiv susținut de legăturile tradiționale de colaborare și prietenie dintre cele două state. S-a convenit dinamizarea dialogului politic prin organizarea consultărilor pe linia ministerelor afacerilor externe, până la finele anului 2018. În sfera economică, au fost evidențiate oportunitățile de cooperare în domenii precum cel energetic, agricultură, industria lemnului și medicină veterinară.

Dialogul a acordat o importanță specială dezvoltării legăturilor educaționale și culturale bilaterale, prin implementarea de proiecte comune de către universități din România și Mongolia și valorificarea mai eficientă a actualului cadru juridic bilateral în domeniu.

De asemenea, au fost abordate și tematici privind cooperarea în plan multilateral și la nivelul UE, inclusiv în contextul ce va fi creat de deținerea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în semestrul I al anului 2019.

Demnitarul român i-a urat succes ambasadorului agreat al Mongoliei în îndeplinirea obiectivelor pe durata mandatului său, asigurându-l de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice