Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu dr. Mohamad Maliki Bin Osman, ministru de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării al Republicii Singapore

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
18.07.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 18 iulie 2018, pe ministrul de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării al Republicii Singapore, dr. Mohamad Maliki Bin Osman, aflat în vizită oficială în România.

Partea română a evidențiat interesul major al autorităților de la București pentru impulsionarea relațiilor dintre România și Republica Singapore, subliniind că prezența demnitarului singaporez în țara noastră reflectă dorința comună de promovare a acestui obiectiv.

Șeful diplomației române a evidențiat relevanța consolidării dialogului politic bilateral la nivel înalt ca mijloc de susținere a dezvoltării colaborării în toate domeniile de interes comun. De asemenea, Teodor Meleșcanu a subliniat importanța acordată de România extinderii dimensiunii economice a raporturilor româno-singaporeze conform potențialului și dinamicii economice solide ale celor două state, susținute și de perspectiva ratificării acordurilor de parteneriat și cooperare, comerț liber și investiții dintre UE și Singapore. Totodată, a fost reliefat interesul comun de valorificare a oportunităților diverse de colaborare în domeniul comerțului, investițiilor, transporturilor, sectorului financiar-bancar, tehnologiei informației și comunicațiilor. O atenție aparte a fost acordată extinderii cooperării în sfera educației, cercetării și inovării, prin stimularea cooperării între universități a interesului cetățenilor singaporezi de a studia România și implicării cercetătorilor din Singapore în proiecte specifice cu parteneri români.

Agenda discuțiilor a inclus și cooperarea dintre România și Singapore în cadrul organizațiilor internaționale, precum și elemente de actualitate privind problematici regionale și globale relevante de interes comun. Totodată, au fost abordate aspecte ale relațiilor UE-Singapore și UE-ASEAN (Asociația Națiunilor Sud-Est Asiatice), inclusiv în contextul deținerii de către Singapore a Președinției ASEAN în anul 2018 și în perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice