Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului agreat al Regatului Danemarcei, Søren Jensen, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
08.08.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit miercuri, 8 august 2018, pe Søren Jensen, ambasadorul agreat al Regatului Danemarcei la Bucureşti, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Oficialul român a adresat urări de bun venit şi succes în activitatea pe care ambasadorul danez o va desfăşura în ţara noastră şi l-a asigurat pe acesta de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în îndeplinirea mandatului său.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte privind stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, fiind accentuată importanţa dialogului politic la toate nivelurile, care să susţină dezvoltarea schimburilor economice şi a cooperării între România şi Regatul Danemarcei, inclusiv în cadrul UE și NATO. În acest context, cei doi interlocutori au reliefat apropierea de poziții dintre România și Regatul Danemarcei pe o serie de subiecte de pe agenda de securitate, precum şi dorinţa celor două părţi de a consolida dialogul strategic.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice