Centrul de presă

Secretarul de stat Dan Neculăescu a moderat sesiunea plenară ”România în vecinătatea estică și ONU: soluții pragmatice pentru concretizarea viziunii strategice”

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
28.08.2018

Secretarul de stat Dan Neculăescu a moderat în cea de a doua zi a Reuniunii Anuale a Diplomației Române 2018, sesiunea plenară România în vecinătatea estică și ONU: soluții pragmatice pentru concretizarea viziunii strategice.

Cu acest prilej a evidențiat importanța susținerii partenerilor estici, consolidarea parteneriatului strategic cu SUA, dar și continuarea demersurilor României pentru obținerea unui loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

"Ne aflăm în faţa unor provocări şi riscuri în creştere, în faţa unor mutaţii semnificative în politica internaţională. Unii chiar vorbesc de schimbarea paradigmei în politica externă la nivel global. În ceea ce priveşte România şi Vecinătatea estică, daţi-mi voie să vă spun că eu consider că viziunea noastră strategică nu s-a schimbat şi nici nu trebuie să se schimbe", a declarat secretarul de stat.

În ceea ce privește vecinătatea estică a României, Dan Neculăescu a reiterat poziția țării noastre de susținere a țărilor din regiune în parcursul european și euroatlantic. “Vrem stabilitate, dezvoltare economică şi securitate la graniţa noastră, care este inclusiv o graniţă UE şi NATO. Vrem să creştem rezilienţa societăţii noastre, dar şi pe cea a partenerilor noştri", a conchis acesta.

 

Alte articole pe aceeaşi temă