Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului agreat al Regatului Spaniei, Manuel Larrotcha Parada, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
31.10.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 31 octombrie 2018, pe Manuel Larrotcha Parada, ambasadorul agreat al Regatului Spaniei la București, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cu acest prilej, cei doi interlocutori au apreciat calitatea excelentă a relațiilor româno-spaniole, reflectată în cooperarea foarte dinamică în domeniile economic, apărării, administrației publice locale, afacerilor interne, educației și culturii, care dau substanță Parteneriatului Strategic româno-spaniol și s-au referit la acțiunile viitoare destinate consolidării dialogului politico-diplomatic bilateral.

Cei doi oficiali au salutat rolul comunității române din Spania, cea mai numeroasă comunitate străină, exemplu de integrare reușită și cu un aport pozitiv în societatea şi economia spaniole, precum și atitudinea constructivă a autorităților spaniole față de comunitatea românească din Spania.

Interlocutorii au avut și un schimb de opinii despre prioritățile de politică externă ale viitoarei Președinții a României la Consiliul Uniunii Europene. În acest context, partea română a subliniat oferirea unei perspective europene țărilor din Balcanii de Vest prin continuarea politicii de extindere a UE în această regiune. Șeful diplomației române a precizat, totodată, că și vecinătatea estică va reprezenta o prioritate.

Ministrul Teodor Meleșcanu a urat succes ambasadorului Larrotcha Parada în îndeplinirea mandatului în România, exprimând încrederea pentru o bună cooperare viitoare.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice