Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Dan Neculăescu cu ministrul adjunct al afacerilor externe pentru drepturile omului și afaceri internaționale umanitare și sociale din Republica Arabă Egipt, Ahmed Ihab Gamaleldin

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
07.11.2018

Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut astăzi, 7 noiembrie 2018, o întrevedere cu ministrul adjunct al afacerilor externe pentru drepturile omului și afaceri internaționale umanitare și sociale din Republica Arabă Egipt, dr. Amed Ihab Gamaleldin, aflat în vizită la București.

Cu acest prilej, cei doi oficiali au abordat principalele subiecte aflate pe agenda bilaterală, cu accent pe dimensiunea politico-diplomatică și economică. Au fost abordate, de asemenea, aspecte legate de cooperarea la nivel multilateral între cele două state.

Discuțiile au prilejuit și realizarea unui schimb de opinii cu privire la temele de interes de pe agenda internațională și regională, cu accent asupra evoluțiilor recente din Orientul Mijlociu și Nordul Africii. În context, secretarul de stat Dan Neculăescu a făcut referire la deținerea, de către România, în primul semestru al anului 2019, a Președinției Consiliului Uniunii Europene, context în care a precizat că România va acorda o atenție sporită evoluțiilor din Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene. 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice