Informaţii de călătorie

Republica Franceză – Acțiuni de protest

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
20.11.2018

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că sunt în curs de organizare acțiuni de protest, cu blocaje în mai multe puncte de pe teritoriul Franței (inclusiv Teritoriile de peste Mări). În consecință, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să manifeste atenție  sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu  plată de pe autostrăzi, ale stațiilor de carburant, ale suprafețelor comerciale, ale porturilor, aeroporturilor, căilor ferate și rafinăriilor.

Se recomandă a se monitoriza evoluția mișcărilor de protest în mass-media franceză, chiar și în social media, pentru a se preîntâmpina disfuncționalități în activitățile preconizate pentru perioada următoare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.