Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului desemnat al Republicii Azerbaidjan în România, Dr. Huseyn N. Najafov, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
12.12.2018

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 12 decembrie 2018, pe ambasadorul desemnat al Republicii Azerbaidjan, Dr. Huseyn N. Najafov, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cei doi interlocutori au avut un schimb de opinii asupra evoluției pozitive de ansamblu a relației bilaterale, cu evidențierea principalelor evenimente propuse a fi organizate anul viitor, cu aportul celor două părți, la nivel bilateral, regional și în cadrul UE.

Ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat că Republica Azerbaidjan este singurul stat din Caucazul de Sud cu care România are un parteneriat strategic. A subliniat importanța consolidării cooperării bilaterale în domeniul conectivității între România și Republica Azerbaidjan, inclusiv prin valorificarea oportunităților existente în plan regional. În context, a arătat interesul României pentru implementarea proiectului Coridorului de transport mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică și a exprimat satisfacția pentru rezultatul celei de-a cincea sesiuni a Comisiei Mixte Interguvernamentale de cooperare economică și tehnico-științifică România-Republica Azerbaidjan, desfășurată la București în perioada 22-23 noiembrie 2018.

Din perspectiva exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, ministrul Teodor Meleșcanu a evidențiat oportunitățile sporite de creștere a interacțiunii între cele două state în cadrul UE.

În finalul întrevederii, șeful diplomației române a urat succes ambasadorului azer în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfășurarea activității sale în România.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice