Centrul de presă

Cea de-a treia reuniune a Comitetului Interguvernamental româno-palestinian (București, 14 decembrie 2018)

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
14.12.2018

Cea de-a treia reuniune a Comitetului Interguvernamental româno-palestinian co-prezidată de ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu și de ministrul afacerilor externe și expatriaților din Palestina, Riad Malki, s-a desfășurat la 14 decembrie 2018, la București.

Ministrul Teodor Meleșcanu a subliniat faptul că cea de-a treia reuniune a Comitetului Interguvernamental româno-palestinian reprezintă o dovadă clară a angajamentului României față de construcția instituțională și dezvoltarea economică a Palestinei, sens în care a punctat importanța de a continua investițiile în resursa umană, cu scopul de a genera rezultate valoroase și de impact, pe termen lung. De asemenea, a amintit faptul că, începând cu anul 2012, guvernul român oferă burse anuale pentru tinerii palestinieni în domeniile medicinii, ingineriei, precum și al gestionării situațiilor de urgență și mediu.

În concluziile lucrărilor comitetului interguvernamental au fost salutate rezultatele obținute, cele două părți exprimând satisfacția pentru extinderea cadrului juridic bilateral, prin semnarea, cu acest prilej, a unor documente de colaborare bilaterală în domeniile educație, cultură și sănătate.