Centrul de presă

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, a ambasadorului agreat al Statului Israel la București, David Saranga, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
10.01.2019

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, l-a primit astăzi, 10 ianuarie 2019, pe ambasadorul agreat al Statului Israel, David Saranga, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Dialogul cu ambasadorul israelian a prilejuit o trecere în revistă a stadiului excelent al relațiilor bilaterale româno-israeliene, consolidate atât pe parcursul a 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte, cât și în baza unui parteneriat natural între cele două state.

De asemenea, cei doi oficiali au analizat perspectivele cooperării bilaterale, fiind subliniat interesul ambelor părți de a organiza cea de-a treia ședință comună de guvern la nivel înalt, G2G, în cursul anului 2019.

A avut loc, totodată, un schimb de vederi cu privire la subiectele de interes comun de pe agenda regională şi internațională, cu accent asupra evoluțiilor din regiunea Orientului Mijlociu.

În finalul întrevederii, secretarul de stat pentru afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, i-a urat succes ambasadorului israelian în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfășurarea activității sale în România.