Centrul de presă

Primirea de către ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a ambasadorului desemnat al Republicii Turcia în România, Füsun Aramaz, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
10.01.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a primit astăzi, 10 ianuarie 2019, pe ambasadorul desemnat al Republicii Turcia, Füsun Aramaz, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Oficialul român a prezentat coordonatele de acțiune și obiectivele României pe perioada deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene și a subliniat importanța dialogului UE-Turcia, spre beneficiul ambelor părți.

Cei doi interlocutori au făcut o scurtă trecere în revistă a ansamblului relației bilaterale, a obiectivelor de interes comun în perioada următoare și a dialogului politic derulat la nivel bilateral și regional. Ministrul delegat George Ciamba a evidențiat Parteneriatul strategic dintre România și Turcia, Planul de acțiune care ghidează relația bilaterală și a salutat evoluția ascendentă a schimburilor economice și cooperarea aprofundată pe tematici regionale.

Oficialul român a felicitat-o pe Füsun Aramaz pentru numirea în funcția de ambasador al Republicii Turcia în România, asigurând-o de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe pentru îndeplinirea mandatului său.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice