Centrul de presă

Întrevederea Ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu reprezentanți ai guvernului Republicii Panama

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
04.03.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut astăzi, 4 martie 2019, o întrevedere cu reprezentanți ai guvernului Republicii Panama.

Vizita oficialilor panamezi a avut loc în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Ministrul George Ciamba și demnitarii străini au discutat despre prioritățile Președinției române în promovarea consolidării rolului global al Europei, prin continuarea procesului de implementare a Strategiei Globale.

Demnitarul român a reiterat obiectivul Președinției Românei la Consiliul UE de a contribui la consolidarea rolului Uniunii în arhitectura multilaterală, inclusiv prin facilitarea dialogului cu partenerii globali pe subiecte de interes comun. În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte legate de demersurile UE în sfera fiscalității și a combaterii fraudei, oficialul român exprimând disponibilitatea Președinției de a facilita schimbul constructiv de opinii.

Membrii delegației panameze au exprimat angajamentul țării lor față de principiile acordurilor în vigoare la nivel internațional, subliniind importanța implementării și consolidării normelor globale agreate în formatele de cooperare internațională.

Oficialii au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relațiilor bilaterale. Ambele părți au evidențiat interesul pentru dinamizarea lor, inclusiv prin realizarea unor contacte la nivel înalt şi prin identificarea unor noi posibilități de cooperare în plan sectorial.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice