Discursuri

Intervenția secretarului de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, la reuniunea Comisiei Parlamentare de Stabilizare și Asociere UE-Muntenegru

Vorbitor: 
Melania-Gabriela Ciot, secretarul de stat pentru afaceri europene
Data: 
12.03.2019
Locaţia: 
Strasbourg

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, a participat în calitate de reprezentant special al Guvernului României în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European la  cea de-a 17-a întâlnire a Comitetului Parlamentar pentru Stabilitate și Asociere UE - Muntenegru, desfășurată între 12 și 13 martie 2019 la Strasbourg. 

În intervenția sa în dezbaterea privind Muntenegrul, secretarul de stat a salutat progresele realizate în domenii precum politica de vecinătate și politica externă, precum și “rolul de lider” al Muntenegrului în procesul de aderare a țărilor din Balcanii de Vest, în acest moment toate capitolele fiind deschise. De asemenea a subliniat faptul că este nevoie de progrese în încheierea acestor capitole.

În calitate de Președinție în exercițiu a Consiliului UE, România suține politica de aderare deoarece este “un instrument eficient pentru asigurarea păcii, democrației și stabilității în regiune".