Discursuri

Intervenția secretarului de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, reuniunea pe tematica schimbărilor climatice

Vorbitor: 
Melania-Gabriela Ciot, secretarul de stat pentru afaceri europene
Data: 
12.03.2019
Locaţia: 
Strasbourg

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, a participat în calitate de reprezentant special al Guvernului României la sesiunea plenară a Parlamentului European, desfășurată între 12 și 13 martie 2019 la Strasbourg.

În intervenția sa în cadrul tematicii asupra schimbărilor climatice, secretarul de stat a evidențiat amgajamentul ferm pe care Uniunea Europeană și l-a asumat prin Acordul de la Paris, precum și faptul că este foarte aproape de atingerea obiectivelor stabilite pentru gaze naturale, energie regenerabilă și eficiență energetică.

A menționat faptul că a fost prezentată o propunere a Comisiei la cererea Consiliului și a Parlamentului European, propunere ce a fost discutată de către miniștrii de resort, pe aceasta temă fiind  planificate în perioada următoare noi dezbateri. A subliniat faptul că pregătirea pentru o strategie pe termen lung a Uniunii Europene trebuie să țină cont de planurile naționale pentru energie și schimbări climatice ale Statelor Membre.

“Pentru a atinge obiectivele stabilite la Paris. schimbări majore trebuie făcute la nivelul societății, în alegerile noastre, modelele de producție și consum în urmatoarele decenii” a menționat secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot.