Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a ambasadorului agreat al Confederației Elvețiene, Arthur Mattli, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
19.03.2019

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 19 martie 2019, pe ambasadorul agreat al Confederației Elvețiene la București, Arthur Mattli, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cu acest prilej, cei doi interlocutori au apreciat calitatea relațiilor româno-elvețiene, reflectată atât în intensul dialog politic la nivel înalt desfășurat în cursul anului 2018, cât și în nivelul investițiilor elvețiene în România și au exprimat speranța că aceasta va fi urmată de o dinamică similară și în domeniul schimburilor comerciale bilaterale.

Ministrul afacerilor externe a evocat potențialul considerabil de dezvoltare a colaborării bilaterale identificat în contextul contactelor oficiale româno-elvețiene și a exprimat speranța unei cât mai bune valorificări a acestuia în perioada mandatului noului ambasador.

Demnitarul român a menționat și rezultatele înregistrate în cadrul programelor realizate în baza contribuției financiare elvețiene la coeziunea UE apreciind rolul acestora la consolidarea relației bilaterale la nivel sectorial.

Cei doi oficiali au evidențiat aportul pe care comunitatea română din Elveția îl aduce la dezvoltarea socio-economică a celor două țări și la intensificarea cooperării descentralizate la nivel local.

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, ministrul Teodor Meleșcanu a exprimat disponibilitatea de a susține continuarea și consolidarea dialogului dintre Elveția și UE.

În încheiere, șeful diplomației române i-a urat ambasadorului elvețian succes în îndeplinirea mandatului şi l-a asigurat de întregul sprijin al Ministerului Afacerilor Externe în desfășurarea activității sale în România.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice