Centrul de presă

Participarea secretarului de stat Dan Neculăescu la cea de a doua sesiune a conferinței dedicate marcării a 10 ani de Parteneriat Estic

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
22.03.2019

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat astăzi, 22 2019, la Riga, la cea de a doua sesiune a conferinței “The 10 years of Eastern Partnership: whathappened, what lies ahead?” organizată de Ambasada României în Lituania și Letonia în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe din Letonia.

În deschiderea evenimentului, la care a participat și Andris Pelšs, secretar de stat în MAE leton, Dan Neculaescu s-a referit la importanța strategică a Parteneriatului Estic (PaE) pentru relațiile UE cu statele din Vecinătatea Estică, care reprezintă o prioritate comună pentru România și Letonia.

La Riga, secretarul de stat Dan Neculăescu a avut și consultări bilaterale cu secretarul de stat leton, Andris Pelšs, în cadrul cărora au fost abordate teme de interes comun precum evoluțiile politice și de securitate din regiunea baltică și a Mării Negre. Un accent aparte a revenit coordonării în vederea pregătirii reuniunii ministeriale a NATO, care va avea loc la Washington, la 3-4 aprilie 2019.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice