Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Dan Neculăescu cu adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA pentru Europa Centrală, Matthew Boyse

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
18.04.2019

Secretarul de stat Dan Neculăescu l-a primit joi, 18 aprilie 2019, pe adjunctul asistentului secretarului de stat al SUA pentru Europa Centrală, Matthew Boyse. Întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii cu privire la subiectele de actualitate aflate pe agenda internațională, cu accent pe dezvoltările din Vecinătatea Estică. Cu acest prilej a fost remarcat nivelul de concordanță al analizelor și evaluărilor cu privire la situația actuală de securitate din regiunea Mării Negre și în ceea ce privește perspectivele evoluțiilor regionale. De asemenea, a fost evidențiat interesul ambelor părți pentru continuarea și aprofundarea dialogului bilateral în vederea promovării intereselor comune. Discuția a reliefat, totodată, contribuția Președinției României a Consiliului UE la menținerea unei relații transatlantice solide.

Secretarul de stat Dan Neculăescu a remarcat intensificarea dialogului bilateral la nivel tehnic și politic din ultima perioadă și a reiterat importanța unei cooperări eficiente în cadrul oferit de Parteneriatul Strategic dintre România și SUA, unul din pilonii de bază ai politicii externe și de securitate a României.