Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri europene cu ambasadorul Regatului Spaniei la București

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
06.05.2019

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, a avut astăzi, 6 mai 2019, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Spaniei la București, Manuel Larrotcha Parada.

În cadrul întrevederii, demnitarul român a apreciat contribuția Spaniei la dezbaterile privind viitorul Europei. A subliniat, de asemenea, faptul că România și Spania împărtășesc aceeași viziune a unei Europe mai puternice, integrate, eficiente și unite.

Discuția s-a concentrat pe agenda europeană a Președinției României la Consiliul UE și Summit-ul informal privind viitorul Europei de la Sibiu din 9 mai și Agenda Strategică Europeană. În acest sens, a arătat că România a acționat ca un mediator obiectiv promovând o abordare inclusivă și de coeziune între statele membre și instituțiile europene.

Cu această ocazie a fost confirmată susținerea pentru propunerea de draft a Declarației pregătite de către președintele Consiliului European, Donald Tusk. Totodată, Agenda Strategică UE (2019-2024) a fost menționată printre temele importante din cadrul întâlnirii.

Printre aceste teme s-a aflat creșterea economică și convergența, dezvoltarea pieței interne în toate dimensiunile sale, siguranța și securitatea cetățenilor, frontiere externe solide și eficiente.

În încheierea întrevederii a fost reconfirmat angajamentul celor două țări pentru o strategie europeană viitoare care să promoveze rolul de lider al UE în regiune și în lume, unitatea, solidaritatea și responsabilitatea instituțiilor, statelor membre și cetățenilor. Cu această ocazie, cei doi demnitari au arătat că Summit-ul de la Sibiu este o oportunitate excelentă pentru a transmite un mesaj de unitate înaintea alegerilor europene.   

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice