Centrul de presă

Participarea secretarului de stat Maria Magdalena Grigore la reuniunea Consiliului Afaceri Externe – componenta dezvoltare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
15.05.2019

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore va participa joi, 16 mai 2019, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe – componenta dezvoltare (CAE-dezvoltare).

În cadrul reuniunii urmează să fie agreate o serie de concluzii referitoare la finanțarea politicilor de dezvoltare ale Uniunii Europene, coerența politicilor de dezvoltare, implementarea angajamentelor UE în domeniul asistenței pentru dezvoltare, respectiv Fondul fiduciar pentru Africa, pregătite de către Președinția română a Consiliului UE .

Demnitarii statelor membre responsabili de cooperarea internațională și dezvoltare vor dezbate, ulterior, rolul UE în avansarea implementării componentei externe a Agendei 2030, precum și implicarea blocului comunitar în regiunea Sahel din perspectiva dezvoltării.

La propunerea Președinției române a Consiliului UE, va fi discutată și promovarea tineretului în contextul cooperării internaționale pentru dezvoltare.

În marja CAE-dezvoltare, secretarul de stat Maria Magdalena Grigore va participa la un dejun de lucru dedicat viitoarei arhitecturi financiare pentru dezvoltare durabilă și vecinătate a UE.