Centrul de presă

Participarea secretarului de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, la deschiderea Reuniunii comune a Coordonatorilor naționali și a Coordonatorilor de Arii Prioritare SUERD

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
23.05.2019

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, a participat astăzi, 23 mai 2019, la Reuniunea comună a Coordonatorilor naționali și a Coordonatorilor de Arii Prioritare din statele membre ale Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), organizată de Ministerul Afacerilor Externe. Evenimentul face parte din calendarul reuniunilor organizate sub egida Președinției României la SUERD.

În intervenția sa, secretarul de stat a subliniat importanța acestei reuniuni în suita de evenimente care au avut loc pe parcursul Președinției României la SUERD. A arătat, totodată, eforturile României de a promova regiunea prin diverse activități, conform motto-ului "Întărim coeziunea pentru o prosperitate comună în regiunea Dunării".

Oficialul român a semnalat, de asemenea, importanța obținerii unui document consolidat în cadrul procesului de revizuire a Planului de Acțiune al SUERD, acesta fiind un obiectiv major al Președinției în exercițiu a României la SUERD.

Cu această ocazie, secretarul de stat a amintit faptul că, pentru completarea etapei de consultare din cadrul procesului de revizuire, Președinția Română la SUERD împreună cu Danube Strategy Point va găzdui consultări publice în marja celui de-al 8-lea Forum Anual al SUERD ce va avea loc în zilele de 26-28 iunie 2019, la București.

În încherea intervenției sale, secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a reiterat necesitea unui impuls atât la nivel politic, prin reintroducerea Strategiei pe agenda politică națională a statelor participante la SUERD, cât și la nivel tehnic, prin stimularea unui grad de implicare mai mare a instituțiilor de linie și a altor actori relevanți în procesul de revizuire a Planului de Acțiune.