Expo Dubai 2020

Concurs de Soluții pentru realizarea Pavilionului României la EXPO 2020 Dubai

Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Ordinul Arhitecților din România, reprezentat de Filiala București, Anuala de Arhitectura București si Departamentul Concursuri OAR, a lansat astăzi, 6 iunie 2019 concursul de soluții pentru Pavilionul României la EXPO 2020 Dubai.

Concursul vizează stabilirea unei soluții arhitecturale pentru construcția pavilionului național al României la Expo2020 Dubai, a unui concept expozițional și a unor elemente de identitate vizuală și va alege cea mai creativă și sustenabilă propunere pentru reprezentarea României în contextul tematic al expoziției mondiale. Expoziția se va desfășura în perioada 20 octombrie 2020 – 10 aprilie 2021 în Dubai.

Competiția se adresează profesioniștilor din domeniul arhitecturii, designului și industriilor creative fiind deschisă pentru statele membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

Pentru detalii privind organizarea concursului, tema, regulamentul și valoarea contractului de proiectare și a premiilor, poate fi accesat site-ul https://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub (la secțiunea inițieri de proceduri de achiziție/ anunțuri de concurs de soluții) și https://www.oar.archi/ro/concursuri/lista.


Informații generale

Tema expoziției este “Connecting Minds, Creating the Future” și își propune să afirme o nevoie globală de colaborare pentru a inspira generațiile viitoare în dezvoltarea de parteneriate între organizații, sectoare de activitate precum și pentru a se putea adresa mai bine nevoilor unei lumi în continuă schimbare.

Pentru a dezvolta tema principală au fost alese trei subteme: oportunitate, mobilitate și sustenabilitate. Acestea formează, de altfel, și cele trei secțiuni fizice ale expoziției, care are un plan tripartit.

Pavilionul României va face parte din secțiunea dedicată sustenabilității și își propune să aducă în cadrul Expo 2020 Dubai o sumă de contribuții care să acopere trei mari segmente: tehnologie, mediu și cultură.