Centrul de presă

Consultări consulare bilaterale româno – turce, organizate la nivel de director general al Departamentului Consular

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
11.06.2019

Consultări consulare bilaterale româno-turce, la nivel de director general al Departamentului Consular din cele două țări, au avut loc la Ankara, astăzi, 11 iunie 2019. Delegațiile au fost conduse de către directorul general al Departamentului Consular din cadrul MAE român, Dan Dima, și, directorul general al Departamentului Consular din MAE al Republicii Turcia, Hatun Demirer.

Demersul se înscrie pe linia activităților de natură să consolideze relaţiile consulare bilaterale dintre România și Republica Turcia, atât în ceea ce privește colaborarea instituțiilor dintre cele două state, cât și îmbunătățirea serviciilor acordate cetățenilor.

Pe lângă reprezentanții Departamentui Consular, la consultări au participat și reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuții incidente în activitatea consulară: Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări, Autoritatea Națională pentru Cetățenie.

De asemenea,delegația română a fost completată de reprezentanții misiunii diplomatice și ai oficiilor consulare de la Istanbul și Izmir.

Cele două părţi au abordat o serie de teme referitoare la problemele întâmpinate de cetățenii celor două state în relația cu autoritățile locale, atât în calitate de turiști, cât și în calitate de rezidenți.

Discuţiile dintre cele două părți au fost deosebit de fructuoase, fiind identificate mijloace de eficientizare a procedurilor consulare și soluții de rezolvare a unor cazuri consulare.

Menționăm că existența comunităților românesti pe teritoriul Republicii Turcia, respectiv a comunităților turcești pe teritoriul României au contribuit la consolidarea relațiilor dintre cele două state și au transformat relația consulară dintre România și Republica Turcia într-o prioritate.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice