Centrul de presă

Participarea secretarului de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, la Conferința ministerială cu tema ”Strategia Dunării - instrument de dezvoltare economică”

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
12.06.2019

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, a participat, astăzi, 12 iunie 2019, la Conferința ministerială cu tema ”Strategia Dunării - instrument de dezvoltare economică”, organizată de Ministerul Turismului, la Tulcea. Evenimentul face parte din calendarul reuniunilor organizate sub egida Președinției României la Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

În intervenția sa, demnitarul român a subliniat importanța regiunii în economia Uniunii Europene și a turismului în stimularea și creșterea economiilor statelor membre SUERD. A arătat, de asemenea, eforturile României, atât în calitate de președinție a SUERD cât și a Consiliului Uniunii Europene de a promova regiunea, “întărind coeziunea pentru o prosperitate comună”. 

În continuarea intervenției, a subliniat activitatea intensă pe care România a desfășurat-o de la preluarea mandatului de președinție a SUERD, amintind cele 50 de evenimente pe care România le organizează, dintre care cel mai important este Forumul Anual al SUERD, care va avea loc la Palatul Parlamentului, în zilele de 27-28 iunie.

Oficialul român a reconfirmat importanța corelării turismului cu activitățile culturale, România fiind un partener cheie al programului Căi Culturale, găzduind Forumul Anual consultativ care va avea loc între 2 și 4 octombrie, la Sibiu.

În încheierea intervenției sale, Melania-Gabriela Ciot a reiterat necesitatea unui impuls atât la nivel politic, prin introducerea strategiei pe agenda politică națională a statelor participante la SUERD, cât și la nivel tehnic, prin stimularea unui grad de implicare mai mare a instituțiilor de linie.