Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Maria Magdalena Grigore cu ministrul afacerilor externe și expatriaților al Regatului Hașemit al Iordaniei, Ayman Safadi

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
13.06.2019

Astăzi, 13 iunie 2019, în debutul vizitei de lucru efectuate la Amman, secretarul de stat pentru relații interinstituționale, politici de dezvoltare și umanitare, Maria Magdalena Grigore, a avut o întrevedere ministrul afacerilor externe și expatriaților al Regatului Hașemit al Iordaniei, Ayman Safadi.

În cadrul întrevederii au fost evocate bunele relații traditionale politico-diplomatice dintre  România și Regatul Hașemit al Iordaniei, ambele părți reiterând dorința de continuare și dezvoltare a cooperarii bilaterale. Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a subliniat rolul cooperării în domeniul educației  ca pilon principal în dezvoltarea relației bilaterale precum și potențialul de intensificare a cooperarii în domeniile tehnologiilor informaționale și a asistenței internaționale pentru dezvoltare. În același timp, partea iordaniană a subliniat interesul său în domeniile comerțului, investițiilor reciproce și actualizării cadrului juridic bilateral.

Abordând teme regionale, ministrul Safadi a reiterat poziția părtii iordaniene în raport cu Procesul de Pace din Orientul Mijlociu (PPOM), de sprijin pentru cauza palestiniană. În acest context, oficialul român a evidențiat poziția traditională a României față de PPOM, de susținere consecventă a necesității rezolvării juste și de durată a conflictului israeliano-palestinian, în conformitate cu rezoluțiile relevante ale Adunării Generale și Consiliului de Securitate ONU, prin implementarea soluției celor două state, care să coexiste alături în pace și securitate.

Vizita de lucru în Iordania a demnitarului român va cuprinde o serie de întrevederi pe linie guvernamentală cu miniștrii de resort ai învățământului superior, transporturilor, planificării și cooperării internaționale, precum și primirea oficialului român la Curtea Regală Hașemită.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice