Centrul de presă

Vizita de lucru a secretarului de stat Maria Magdalena Grigore în Regatul Hașemit al Iordaniei

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
17.06.2019

În cadrul vizitei pe care o întreprinde la Amman, secretarul de stat pentru relații interinstituționale și asistență oficială pentru dezvoltare, Maria Magdalena Grigore, a avut astăzi, 17 iunie 2019, o întrevedere cu ministrul învățământului superior și cercetării științifice, dr. Walid Maani. Discuțiile dintre cei doi oficiali au evidențiat importanța domeniului educației și contribuția acestuia la dezvoltarea relației bilaterale. La finalul întrevederii cei doi oficiali au semnat Programul de cooperare în domeniile educației, culturii, turismului și mass-media între Guvernul României și Guvernul Hașemit al Iordaniei. Documentul facilitează contactele directe între universități şi acoperă o perioadă de cinci ani și reprezintă baza juridică pentru oferirea anuală, în regim de reciprocitate, a burselor de studii de licență, masterat și doctorat, cooperarea în domeniul cercetării.

Cu prilejul semnării documentului bilateral, în alocuțiunea sa, secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a exprimat convingerea că semnarea Programului de cooperare oferă noi perspective de dezvoltare a schimburilor la nivel universitar, cooperarea în domeniul educației fiind pilonul principal în relația bilaterală, domeniul care completează în mod benefic, de ambele părți, palierele politic și economic.

Ministrul iordanian a subliniat deschiderea pentru intensificarea cooperării dintre universitățile iordaniene și române, cu precădere în domeniul cercetării științifice.

Delegația română și-a încheiat vizita de lucru la Amman cu discuții detaliate pe marginea proiectului de asistență pentru dezvoltare implementat de România în favoarea Comisiei Electorale Independente din Regatul Hașemit al Iordaniei. Întrevederea secretarului de stat Maria Magdalena Grigore cu președintele Comisiei, Dr. Khalid Al Kalaldeh, s-a axat pe stadiul îndeplinirii proiectului, care are drept scopt întărirea capacității instituționale a Comisiei de a raspunde cerințelor crescânde ale procesului și procedurilor electorale din Iordania, de completare și ameliorare a cadrului juridic electoral și de consolidare a componentei cercetare a Comisiei în domeniul procedurilor electorale. Cele două părți au convenit că proiectul progresează în bune condiții și că eforturile din perioada următoare ar trebui să se concentreze pe realizarea ansamblului obiectivelor inițiale și explorarea de noi direcții de cooperare în acest domeniu.

Aceste întrevederi încheie vizita de lucru a secretarului de stat, Maria Magdalena Grigore în Regatul Hașemit al Iordaniei și seria discuțiilor pe linie guvernamentală purtate cu miniștrii afacerilor externe și al expatriaților, planificării și cooperării internaționale, transporturi, precum și înalți oficiali de la Curtea Regală. Rezultatele vizitei au condus la dezvoltarea și intensificarea legăturilor dintre România și Iordania în domeniile educației, culturii, cercetării științifice, economice și de cooperare internațională.

 

Alte articole pe aceeaşi temă

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice