Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a ambasadorului Republicii Chile în România, José Miguel Menchaca, în vizită de rămas bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
19.06.2019

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit astăzi, 19 iunie 2019, pe ambasadorul Republicii Chile în România, José Miguel Menchaca, în vizită de rămas bun.

Întrevederea a constituit un prilej pentru trecerea în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, context în care au fost examinate modalități concrete de amplificare a acestora, inclusiv prin realizarea unor contacte la nivel înalt şi prin identificarea unor noi posibilităţi de cooperare în plan sectorial.

Şeful diplomaţiei române a adresat mulţumiri ambasadorului chilian pentru contribuția adusă dezvoltării relaţiilor dintre cele două țări, iar acesta a exprimat recunoștința pentru concursul dat de autoritățile române în îndeplinirea mandatului său.

Ambasadorul chilian a felicitat țara noastră pentru exercitarea cu succes a Președinției Consiliului UE și a mulțumit pentru sprijinul dat în sensul avansării negocierilor privind modernizarea Acordului de Asociere UE-Chile.

Întrevederea a abordat aspecte ale colaborării dintre cele două state în cadrul organizaţiilor internaţionale, precum şi probleme de actualitate ale agendei regionale şi internaţionale.