Informaţii de călătorie

Republica Elenă – Furtuni şi ploi torențiale

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
12.07.2019

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă pentru perioada 13 - 14 iulie 2019, respectiv ploi torențiale, furtuni, vânt în rafale.

Zonele afectate de vremea nefavorabilă severă sunt:

- Marea Ionică de Nord;

- Epir;

- zona de vest a Greciei Centrale;

- centrul și estul Macedoniei;

- Thesalia;

- insulele Sporade de Nord;

- insulele din Nordul Mării Egee.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă  informații și sfaturi de călătorie.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice