Centrul de presă

Primirea în vizită de rămas bun a ambasadorului Republicii Polone în România, Marcin Wilczek, de către secretarul de stat Victor Micula

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
18.07.2019

Secretarul de stat Victor Micula l-a primit astăzi, 18 iulie 2019, în vizită de rămas bun, pe ambasadorul Republicii Polone în România, Marcin Wilczek,.

Cei doi interlocutori au apreciat dezvoltarea intensă și dinamică a relațiilor bilaterale dintre cele două state în ultimii ani, fapt evidențiat de convorbirile bilaterale frecvente avute atât la nivel executiv, cât și la nivel legislativ, dar și prin organizarea, la Varșovia, în mai 2018, a primei runde a consultărilor interguvernamentale. A fost salutată buna cooperare în cadrul formatelor regionale de cooperare, cu un accent pe formatele B9 și Inițiativa celor Trei Mări. A fost exprimată dorința continuării și diversificării acestora, atât în plan bilateral, cât și în cadrul extins al Uniunii Europene.

A fost subliniată importanța parteneriatului strategic dintre România și Polonia și hotărârea ambelor părți de a continua eforturile vizând extinderea și aprofundarea relațiilor privilegiate existente în cadrul acestuia.

Secretarul de stat Victor Micula a apreciat creșterea constantă a relațiilor economice dintre România și Polonia precizând că, având în vedere mărimea piețelor din cele două state, există în continuare un important potențial de dezvoltare atât a schimburilor comerciale, cât și a investițiilor.

De asemenea, în contextul sărbătoririi pe parcursul anului 2019 a 100 de ani de relații diplomatice, 30 de ani de regim democratic continuu și 10 ani de parteneriat strategic, a fost evocată perspectiva organizării, în toamna acestui an, a celei de-a doua runde de consultări interguvernamentale.

Nu în ultimul rând, demnitarul român a exprimat apreciere pentru contribuția pe care ambasadorul polonez a avut-o pe durata mandatului său, la dezvoltarea relațiilor bilaterale, și i-a dorit succes în activitatea viitoare.  

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice