Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Dan Neculăescu cu adjunctul asistentului secretarului de stat pentru politica de apărare, amenințări emergente și outreach al SUA, Thomas DiNanno

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
30.07.2019

Secretarul de stat Dan Neculăescu a avut, marți, 30 iulie 2019, o întrevedere cu adjunctul asistentului secretarului de stat pentru politica de apărare, amenințări emergente și outreach al SUA, Thomas DiNanno.

Discuțiile s-au concentrat pe cele mai eficiente modalități în care România și SUA cooperează în plan bilateral și la nivelul NATO pentru a răspunde evoluțiilor de securitate din imediata vecinătate și regiunea Mării Negre. De asemenea, cele două părți au avut un schimb de evaluări privind problematica controlului armamentelor și neproliferării, inclusiv evoluțiile privind INF și alte teme conexe.

În cadrul convorbirii s-a subliniat importanța consolidării posturii aliate de apărare pe întreg flancul estic al NATO, în conformitate cu deciziile Alianței. Și de această dată a fost evidențiată poziționarea similară a celor două state pe dimensiunea de securitate.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice