Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a ambasadorului Republicii Populare Chineze, Jiang Yu

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
02.08.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a primit astăzi, 2 august 2019, pe ambasadorul Republicii Populare Chineze, Jiang Yu.

Cu această ocazie a avut loc un schimb de opinii cu privire la principalele proiecte bilaterale și modalitățile de avansare ale acestora.

Demnitarul român a apreciat caracterul dinamic al relațiilor dintre România și R. P. Chineză, la sărbătorirea, în anul 2019, a 70 de ani de la începerea relațiilor diplomatice și 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Amplu de Prietenie și Cooperare.

Ambii oficiali au fost de acord cu privire la necesitatea valorificării oportunităților de intensificare și dezvoltare a schimburilor comerciale bilaterale, încurajând totodată, dialogul la nivel local, între autoritățile din cele două state și, respectiv, la nivelul mediilor de afaceri, precum și participarea activă la misiuni economice, târguri și expoziții internaționale tematice, pe ambele sensuri.

Evocând relațiile tradiționale de prietenie dintre România și Republica Populară Chineză, bazate pe încredere şi sprijin reciproc, ministrul afacerilor externe și-a exprimat disponibilitatea pentru valorificarea, în ritm susținut, în avantajul ambelor părți, a potențialului semnificativ al relațiilor bilaterale.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice