Centrul de presă

Întrevederea secretarului de stat Maria Magdalena Grigore cu însărcinatul cu afaceri a.i. al Emiratelor Arabe Unite în România, Mahrah Alshaya Al-Ali

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
07.08.2019

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a avut miercuri, 7 august 2019, o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri a.i. al Emiratelor Arabe Unite, Mahrah Alshaya Al-Ali, pe tema participării României la Expo 2020 Dubai. Manifestarea expozițională ce are ca temă ”Connecting minds, Creating the future” se va desfășura în perioada 20 octombrie 2020 – 10 aprilie 2021. La întâlnire a participat și comisarul general al Secțiunii române pentru Expo 2020 Dubai, Mihail Doru Dediu.

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a salutat organizarea primei expoziții mondiale în Orientul Mijlociu și a subliniat faptul că participarea României la Expo 2020 Dubai arată interesul major al țării noastre în dezvoltarea și promovarea principiilor asumate de autoritățile emirateze în cadrul acestui proiect.

De asemenea, demnitarul MAE a menționat faptul că prezența României la Expo 2020 Dubai reprezintă o oportunitate deosebită pentru creșterea profilului de țară în context internațional și a punctat intenția părții române de a aduce în atenția vizitatorilor contribuția națională pe trei mari zone de interes: tehnologie, cultură și mediu.

În context, secretarul de stat a precizat că ”Una dintre intențiile noastre clare este să avem un pavilion național care să se axeze pe crearea unei imagini memorabile, capabile să trezească interesul vizitatorilor de a veni în țara noastră și de a explora mai multe frumuseți naturale ale României și valorile culturale reprezentative.”

În cadrul întâlnirii, comisarul general al Secțiunii române pentru Expo 2020 Dubai, Mihail Doru Dediu, a informat partea emirateză asupra demersurilor MAE privind participarea națională, subliniind faptul că, în perioada imediat următoare, instituția va finaliza procedurile privind semnarea contractului de proiectare a Pavilionului României.

Oficialul emiratez a mulțumit părții române pentru informațiile prezentate în cadrul întâlnirii și a reiterat sprijinul organizatorilor Expo 2020 Dubai în vederea unei participări de succes a României la evenimentul mondial.

Cele două părți și-au exprimat satisfacția pentru parcursul ascendent al relațiilor româno–emirateze și au subliniat importanța acordată dezvoltării cooperării în diverse domenii de interes comun.

 

Informații suplimentare:

Ministerul Afacerilor Externe coordonează procesul de pregătire și participare a României la Expo 2020 Dubai. Expoziția mondială din Dubai se va desfășura în perioada 20 octombrie 2020-10 aprilie 2021 și este preconizată participarea a 25 milioane de vizitatori și a peste 190 de participanți oficiali.

Tema Expoziției 2020 Dubai este ”Connecting Minds, Creating the Future” și dorește să afirme o nevoie globală de colaborare pentru a inspira generațiile viitoare în a dezvolta parteneriate între organizații, sectoare de activitate și diverse locuri geografice precum și pentru a se putea adresa mai bine nevoilor unei lumi în continuă schimbare.

Pentru a dezvolta tema principală au fost alese trei subteme: oportunitate, mobilitate și sustenabilitate. Ele formează de altfel și cele trei secțiuni fizice ale expoziției. România a optat pentru secțiunea sustenabilitate, unde va construi un pavilion național.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice