Informaţii de călătorie

Republica Croația - Coduri portocaliu și galben de caniculă

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
09.08.2019

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, în perioada 9 - 11 august 2019, în majoritatea regiunilor țării se va simți un nou val de caniculă, cu temperaturi ce vor depăși nivelul 3 (peste 32 grade Celsius).

Autoritățile croate au emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate, valabil pentru sâmbătă, 10 august 2019, în regiunile Rijeka, Split și Dubrovnik, și un cod galben de caniculă pentru regiunile Zagreb și Knin. Se recomandă cetățenilor români să evite expunerea directă la soare, pe cât posibil în intervalul orar 11:00 – 16:00 și să se hidrateze corespunzător.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Național - https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă - http://www.ccaa.hr .

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 și +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice