Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a ambasadorului Statului Israel la București, David Saranga

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.08.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, l-a primit astăzi, 9 august 2019, pe ambasadorul Statului Israel la București, David Saranga.

Întrevederea celor doi oficiali a prilejuit o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale româno-israeliene, bazate pe un parteneriat natural dezvoltat pe parcursul a 71 de ani de relații diplomatice neîntrerupte.

Ambele părți şi-au exprimat satisfacția pentru nivelul excelent al relației bilaterale dintre România şi Statul Israel și au evidențiat dorința comună de aprofundare a cooperării dintre cele două state, atât în planul dialogului politic, cât și în domeniul economic și sectorial. În context, a fost reiterat interesul comun pentru organizarea celei de-a treia reuniuni interguvernamentale româno-israeliene care va reprezenta o nouă etapă în direcția consolidării relațiilor dintre cele două state.

Interlocutorii au menţionat, de asemenea, buna cooperare între cele două ţări în forurile multilaterale. Ministrul român a reiterat disponibilitatea României de a susţine, în continuare, dezvoltarea dialogului Israelului cu Uniunea Europeană.

Totodată, a avut loc un schimb de opinii cu privire la subiectele de interes comun de pe agenda regională şi internațională, cu accent pe evoluțiile din regiunea Orientului Mijlociu.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice