Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a ambasadorului agreat al Malaysiei la București, Abdullah Zawawi bin Tahir, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
09.08.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, l-a primit vineri, 9 august 2019, pe  ambasadorul agreat al Malaysiei la București, Abdullah Zawawi bin Tahir, în vederea prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cu acest prilej, demnitarul român a evocat bunele relații româno-malaysiene, evidențiind dinamica ascendentă a dialogului politic în ultimii trei ani și cooperarea excelentă la nivelul forurilor internaționale. Totodată, a subliniat potențialul de dezvoltare economică a relațiilor bilaterale, punctând necesitatea substanțializării componentei economice și investiționale.

Ministrul afacerilor externe a adresat mulțumiri pentru disponibilitatea autorităților malaysiene de a avea un dialog susținut pe teme de ordin consular, inclusiv cu privire la cetățenii români condamnați definitiv la moarte pentru trafic de droguri în Malaysia. În context, a evidențiat oportunitățile de cooperare bilaterală în domeniul justiției și afacerilor interne prin finalizarea acordurilor în curs de negociere, solicitând bunele oficii ale diplomatului malaysian în acest sens.

Demnitarul român i-a urat succes ambasadorului agreat al Malaysiei în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe .

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice