Centrul de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a ambasadorului agreat al Republicii Estonia, Ingrid Kressel Vinciguerra, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
13.08.2019

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona N. Mănescu, a primit în audiență astăzi, 13 august 2019, pe Ingrid Kressel Vinciguerra, ambasadorul agreat al Republicii Estonia la București, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Șeful diplomației române a apreciat stadiul excelent al relației bilaterale dintre România și Republica Estonia, caracterizată printr-un dialog constant la nivel înalt, bazată inclusiv pe poziții comune în cadrul Uniunii Europene, NATO, precum și în cadrul a unor formate de cooperare regionale cum ar fi Inițiativa celor Trei Mări. În acest context, ministrul român a salutat găzduirea, de către Estonia, a Summit-ului celor Trei Mări în anul 2020.

De asemenea, ministrul Ramona N. Mănescu a încurajat continuarea demersurilor comune pentru întărirea cooperării economice între cele două țări.

Au mai fost abordate o serie de tematici de interes comun, cum ar fi Parteneriatul Estic, Politica Externă și de Securitate Comună, părțile arătând apreciere pentru convergența de abordări ale celor două state.

Ministrul Ramona N. Mănescu a urat succes ambasadorului în activitatea în România și a dat asigurări privind sprijinul Ministerului Afacerilor Externe în exercitarea mandatului.  

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice