Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, cu ambasadorul Republicii Armenia în România, Sergey Minasyan

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
21.08.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona Nicole Mănescu, a avut în cursul zilei de astăzi, 21 august 2019, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Armenia în România, Sergey Minasyan.

Discuțiile au vizat stadiul actual și perspectivele cooperării româno-armene si a fost exprimată satisfacția pentru evoluția cooperării bilaterale, precum și sprijinul pentru dezvoltarea, în continuare, a contactelor interumane și pentru amplificarea relațiilor și în alte domenii. 

În acest sens, a fost subliniat potențialul existent în domeniul economic, deschiderea zborului direct București-Erevan, în primăvara anului curent, fiind apreciat drept un proiect comun de succes, de natură să potențeze relațiile economice.

Cei doi interlocutori au subliniat interesul pentru organizarea unei noi sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale româno-armene pentru cooperare comercială, economică și tehnico-științifică, în a doua jumătate a anului 2019. 

De asemenea, au fost evocate posibilitățile de intensificare a dialogului, inclusiv la nivel parlamentar.

Demnitarul român a reiterat susținerea pentru procesul de reforme democratice, precum și pentru valorificarea, inclusiv în relațiile bilaterale, a oportunităților oferite de noul cadru de cooperare dintre Armenia și Uniunea Europeană (Acordul de Parteneriat Cuprinzător și Amplificat, CEPA). 

În cadrul întrevederii, ambasadorul armean a adresat felicitări României pentru exercitarea cu succes a mandatului de Președinție a Consiliului Uniunii Europene și a mulțumit pentru buna colaborare avută cu partea română, inclusiv în contextul Parteneriatului Estic al UE.