Informaţii de călătorie

Bahamas - uraganul DORIAN

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
30.08.2019

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bahamas că Departamentul de Meteorologie local a emis o avertizare de uragan pentru zona de nord-vest a acestei țări, respectiv insulele New Providence, Eleuthora, Abaco, Grand Bahama, North Andros, Bimini și Berry. Avertizarea este valabilă pentru perioada 30 august - 1 septembrie 2019. Se așteaptă furtuni, intensificări ale vântului în rafale puternice și căderi însemnate de precipitații.

Cetățenii români care au planificată călătoria spre sau dinspre zonele menționate sunt sfătuiți să contacteze operatorii de turism și companiile aeriene pentru verificarea statusului zborului programat.

Informații actualizate cu privire la traiectoria uraganului format în Oceanul Atlantic pot fi accesate pe site-ul Centrului de Uragane www.nhc.noaa.gov. Cetăţenii români aflaţi în zonele ce urmează a fi afectate de aceste condiţii meteorologice adverse sunt rugaţi să urmărească anunţurile făcute de autorităţile locale şi să urmeze recomandările şi instrucţiunile acestora.

Cetăţenii români pot contacta Ambasada României la Havana la numărul +5372140966, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență Ambasadei României în Cuba: +5352868386.

Ministerul Afacerilor Externerecomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, http://havana.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.