Centrul de presă

Primirea de către Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a ambasadorului Statului Kuweit în România, Talal Mansour Alhajeri

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
02.09.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, l-a primit astăzi, 2 septembrie 2019, pe ambasadorul Statului Kuweit în România, Talal Mansour Alhajeri.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au evocat relațiile tradiționale politico-diplomatice dintre România și Statul Kuweit, ambele părți reiterând dorința de dezvoltare a cooperării bilaterale în diverse domenii de interes comun. De asemenea, au agreat asupra faptului că aprofundarea dialogului politico-diplomatic reprezintă un pas important spre explorarea unor noi oportunități de colaborare în sectoare precum cel economic, comerț, energie, petrol și gaze, agricultură, afaceri interne, sănătate, educație.

Întrevederea a prilejuit și un schimb de opinii cu privire la cele mai recente evoluții pe plan regional și internațional, cu accent pe situația din Orientul Mijlociu. În acest context, șeful diplomației române a apreciat rolul activ al Statului Kuweit în promovarea stabilității regionale, tradus prin sprijinul acordat luptei împotriva terorismului, precum și răspunsului prompt al Kuweitului în diferite crize umanitare. De asemenea, Ministrul afacerilor externe a arătat că, pe durata deținerii Președinției Consiliului UE, România a urmărit îndeaproape evoluțiile din Orientul Mijlociu, susținând activ eforturile UE de promovare a păcii și stabilității în această regiune, precum și soluționarea pe cale pașnică a conflictelor și diferendelor, o poziție de principiu a țării noastre.