Centrul de presă

Primirea de către Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a ambasadorului Regatului Arabiei Saudite în România, Abdulaziz Mohammed Al-Aifan

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
02.09.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, l-a primit astăzi, 2 septembrie 2019, pe ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în România, Abdulaziz Mohammed Al-Aifan.

În cadrul întrevederii, Ministrul afacerilor externe a salutat nivelul relațiilor româno-saudite, atât în plan bilateral, cât și în cadrul organismelor internaționale. Demnitarul român a reiterat dorința autorităților de la București de a consolida dialogul politic, economic și sectorial, sens în care a propus inițierea unor mecanisme menite să faciliteze cooperarea între instituțiile guvernamentale și mediile de afaceri din cele două state.

În același timp, cei doi demnitari s-au referit la stadiul unor proiecte bilaterale, precum și perspectivele de cooperare în domeniile de interes comun (agricultură, energie, afaceri interne, educație, turism), sens în care au evidențiat oportunitățile care derivă din realizarea unui schimb de expertiză între experți din cele două state, în diverse domenii de activitate.

Pe durata întâlnirii, ministrul Ramona-Nicole Mănescu şi ambasadorul Abdulaziz Mohammed Al-Aifan au avut și un schimb de idei și opinii asupra situației de securitate din Orientul Mijlociu, subliniind importanța continuării eforturilor internaționale pentru menținerea securității și stabilității acestei regiuni.