Centrul de presă

Primirea de către Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a ambasadorului Ucrainei la București, Bankov Oleksandr

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
03.09.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, l-a primit astăzi, 3 septembrie 2019, pe ambasadorul Ucrainei la București, Oleksandr Bankov.

Cu acest prilej, au fost analizate stadiul relațiilor româno-ucrainene și perspectivele de dezvoltare, demersurile avute în vedere pentru valorificarea potențialului de cooperare existent la nivel politic și sectorial, precum și modalitățile de avansare a dialogului bilateral pe principalele dosare de interes.

Ministrul Ramona Mănescu a reliefat susținerea României pentru obiectivele de integrare europeană și euro-atlantică ale Ucrainei, precum și importanța avansării procesului de reforme din Ucraina, în baza obligațiilor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Progresele înregistrate în procesul de reforme contribuie la prosperitatea și la stabilitatea Ucrainei și sunt în beneficiul tuturor locuitorilor săi, inclusiv a persoanelor aparținând minorității române, a mai arătat oficialul român.

La rândul său, ambasadorul Bankov a mulțumit României pentru poziția sa consecventă în sprijinul suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în granițele recunoscute la nivel internațional și pentru demersurile susținute realizate de țara noastră pentru dezvoltarea durabilă și consolidarea securității în regiunea Mării Negre.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice