Centrul de presă

Primirea de către Ministrul afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, a ambasadorului Republicii Franceze în România, Michèle Ramis

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
05.09.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut astăzi, 5 septembrie 2019, o întrevedere cu ambasadoarea Republicii Franceze în România, Michèle Ramis.

În cadrul întrevederii au fost abordate teme de interes aflate pe agenda relațiilor bilaterale, precum și teme de actualitate de pe agenda europeană și internațională.

Interlocutorii au evocat relațiile de bună colaborare dintre cele două țări în numeroase domenii, în cadrul Parteneriatului Strategic. Demnitarul român a punctat modalitățile de dezvoltare și diversificare, în continuare, a cooperării bilaterale, atât în sfera dialogului politic, cât și a domeniului economic, exprimând apreciere pentru echilibrul care caracterizează relația economică dintre cele două state și arătând că există un potențial foarte bun de dezvoltare.

În contextul încheierii cu succes a celui mai important proiect bilateral din ultimele decenii- Sezonul Franța-România, cele două părți au convenit valorificarea impactului pozitiv în ambele țări și continuarea cooperării bilaterale în domenii precum cultură, arte, știință și economie.

Oficialul român a mulțumit pentru aprecierea exprimată față de rezultatele Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. Totodată, a făcut apel la menținerea unui dialog constant și direct între cele două părți, menit să contribuie la convergența pozițiilor la nivel european într-o perioadă esențială pentru viitorul Europei.

Ambasadoarea Franței a transmis un mesaj de condoleanțe și de solidaritate cu partea română, ca urmare a atacului terorist de la Kabul soldat cu decesul unui membru al misiunii diplomatice a României, apreciind rolul important al României în cele mai dificile zone de pe glob.

 

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice