Centrul de presă

Primirea de către Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a ambasadorului Lituaniei în România, Arvydas Pocius, în vizită de rămas-bun

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
06.09.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, l-a primit astăzi, 6 septembrie 2019, pe Arvydas Pocius, ambasadorul Republicii Lituania, cu ocazia încheierii misiunii sale în țara noastră.

Oficialul român a transmis mesaje de apreciere pentru activitatea ambasadorului lituanian, apreciind ca pozitivă linia ascendentă a relațiilor bilaterale dintre Lituania și România.

Din schimbul de vederi a reieșit că dialogul politic dintre cele două țări este consistent și fructuos, cu o agendă bilaterală constantă la nivel înalt. Oficialul român a apreciat că dinamica bilaterală este dublată de o cooperare foarte bună în cadrul UE și în materie de securitate, pornind de la interesele comune ale celor două țări, legate de viitorul și provocările proiectului european, de consolidarea relației transatlantice și de asigurarea securității Flancului Estic.

Părțile au agreat că este oportună întărirea cooperării în materie de securitate, la nivelul ministrelor de resort, a centrelor de Excelență NATO, precum și în cadrul formatului București 9. 

Ministrul pentru afaceri europene a arătat că există ocazii de aprofundare a schimburilor economice, turistice, culturale bilaterale, precum și de extindere a cooperării sectoriale, în beneficiul ambelor țări. A salutat, în context, investițiile lituaniene în România, în special cele din domeniul hotelier și a punctat că există oportunități pentru oamenii de afaceri lituanieni de a se implica într-o paletă largă de domenii, cum ar fi sectorul energiilor regenerabile sau infrastructura turistică.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice