Centrul de presă

Primirea de către Ministrul afacerilor externe, Ramona-N. Mănescu, a ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Andrew Noble

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
06.09.2019

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut astăzi, 6 septembrie 2019, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Andrew Noble.

Discuția s-a concentrat îndeosebi pe cooperarea româno-britanică în perioada imediat următoare, în contextul marcat de evoluțiile privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Demnitarul român a reconfirmat interesul României pentru o ieșire ordonată a Regatului Unit. În context, ministrul a reiterat atenția deosebită pe care partea română o acordă salvgardării drepturilor cetățenilor români din Regat.

Totodată, ambele părți au punctat buna colaborare pe durata exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primele șase luni ale acestui an.

Demnitarul român a exprimat satisfacția pentru nivelul ridicat al colaborării bilaterale, accentuând dinamica pozitivă a schimburilor comerciale, perspectivele privind investițiile, valoarea adăugată adusă de comunitatea românească din Marea Britanie, precum și necesitatea de a extinde sfera de cooperare. În acest sens, a fost reiterată importanța actualizării și aprofundării Parteneriatului Strategic bilateral.