Centrul de presă

Încheierea Programului Oficial de Internship al Guvernului României 2019

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
13.09.2019

Ministerul Afacerilor Externe mulțumește tinerilor participanți la Programul Oficial de Internship al Guvernului României, care se încheie astăzi, 13 septembrie 2019. Activitatea internilor s-a remarcat prin preocuparea și entuziasmul de a acumula cunoștințe în domeniul relațiilor externe, dar mai ales prin calitatea contribuției la obiectivele naționale de politică externă, ca urmare a îndeplinirii cu profesionalism a sarcinilor atribuite pe durata stagiului.
Prin intermediul programului de internship, tinerii implicați au participat la evenimente, întâlniri, au contribuit la redactarea documentelor specifice domeniului de activitate MAE, fiind cooptați în activitatea diplomatică, la nivel bilateral și multilateral, sau în cea consulară, în funcție de opțiunile individuale. La fel ca în cazul edițiilor precedente, experiența generată a reprezentat o dublă oportunitate, valorificată de ambele părți.
Participanții au avut ocazia de a aplica la nivel practic cunoștințele teoretice, dobândind competențe relevante în domeniul studiilor absolvite și având ocazia de a explora domeniile de interes pentru viitoarea carieră. În același timp, Ministerul Afacerilor Externe a beneficiat de aportul de idei noi și de interacțiunea cu tânăra generație. A fost apreciată înalta pregătire teoretică a participanților la program, semnal încurajator cu privire la atragerea elitei tinerilor români spre administrația de stat.
Informații suplimentare:
Cea de-a șaptea ediție a Programului Oficial de Internship al Guvernului României s-a derulat în perioada 15 iulie – 13 septembrie 2019.  Ministerul Afacerilor Externe participă din anul 2014 în cadrul acestui program, ce are ca principală misiune formarea unui corp de elită alcătuit din studenți şi tineri absolvenți cu potențial pentru o carieră ulterioară în administrația publică centrală şi locală din România. La ediția din acest an,  15 tineri participanți și-au desfășurat activitatea în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.