Centrul de presă

Participarea Ministrului pentru afaceri europene, George Ciamba, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (Bruxelles, 16 septembrie 2019)

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
15.09.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, va participa luni, 16 septembrie 2019, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), organizată sub mandatul Președinției finlandeze a Consiliului UE.

Pe agenda discuțiilor se vor afla teme de interes, precum: Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, pregătirea reuniunii Consiliului European din 17-18 octombrie 2019, consolidarea respectării statului de drept în UE și a valorilor Uniunii în Ungaria.

La data de 9 septembrie, Ministrul George Ciamba a avut consultări cu Președinția finlandeză a Consiliului UE, principalul subiect abordat fiind Cadrul Financiar Multianual post-2020, în vederea continuării negocierilor în acest dosar. Ministrul pentru afaceri europene i-a transmis omoloagei sale, Tytti Tuppurainen, sprijinul țării noastre în susținerea eforturilor Președinției finlandeze a Consiliului UE de avansare a procesului de negociere, la care a contribuit considerabil și România, în timpul mandatului său la Președinția Consiliului UE.